088 123 78 78
088 123 78 00

Faq / xDSL

Welke DNS-servers moet ik gebruiken bij mijn verbinding?

89.250.176.5 en 89.250.176.4.

Wat is de uitgaande mailserver?

smtp.gakijken.nl.

Met welke NTP server kan ik de tijd automatisch goed zetten?

ntp1.gakijken.nl.

Ik wil mijn computer beschermen tegen virussen. Hoe doe ik dit?

Er bestaat veel anti-virussoftware. Symantec, McAfee, Kaspersky bieden commerciële oplossingen. Daarnaast zijn er ook nog bedrijven die een gratis licentie aanbieden voor particulieren, zoals Avira, AVG en Avast. Bedrijven moeten bij deze bedrijven een betaalde licentie afnemen. Alleen ClamAV is voor bedrijven kostenloos. Een andere kostenloze optie is het gebruik van de Comodo anti-virus en anti-spam software.

Mijn router krijgt een lokaal IP-adres, maar ik wil een internet IP-adres. Hoe doe ik dit?

De DSL-modem die bij uw internetverbindig is geleverd vertaalt het internetadres al naar een lokaal adres. Dit hangt af van de configuratie van het modem. U kunt het beste contact opnemen met de support afdeling zodat zij in overleg met u de configuratie kunnen aanpassen.

Ik heb een mobiele Internet-verbindig en ik wil graag gebruik maken van de T-mobile hotspots. Hoe doe ik dit?

Hiervoor heeft u inloggegevens nodig. Deze kunt u aldus verkrijgen:

1. Ga naar de website van T-Mobile.
2. Selecteer zo nodig het tabblad 'Persoonlijk'.
3. Klik rechtsboven op 'Inloggen'.
4. Er verschijnt een nieuw venster. Klik hier op 'Direct registreren'.
5. Kies een gebruikersnaam en vul uw mobiele telefoonnummer en uw e-mailadres in.
6. Lees de voorwaarden en indien u hiermee akkoord gaat selecteert je het selectievakje.
7. Klik op 'Inloglink aanvragen'.
8. U ontvangt een tijdelijk wachtwoord via het door u opgegeven e-mailadres.
9. Meld aan met de gebruikersnaam en het wachtwoord. Ga naar de startpagina en klik op 'Inloggen op My T-Mobile'
10. Wijzig het wachtwoord.