Algemeen
088 123 78 78
Support
088 123 78 00

KPN mag stoppen met ATM

Gegevens worden opgehaald ...
 
 
 
 
 
 
 

Wilt u een offerte aanvragen

naam bedrijf ontbreekt

contactpersoon ontbreekt

telefoonnummer ontbreekt

een correct e-mailadres ontbreekt

naam bedrijf ontbreekt

KPN mag stoppen met ATM

Deurne, 13 mei 2015 – Vandaag heeft ACM bekend gemaakt dat KPN mag stoppen met het aanbieden van ATM. Op basis van de ATM-techniek werden 15 jaar geleden ADSL- en SDSL-netwerken opgebouwd. Op basis van ATM kunnen zogenaamde Point-to-Point-verbindingen met een gegarandeerde bandbreedte en kwaliteit worden opzet. Nu de bandbreedtebehoefte enorm is gestegen voldoet deze techniek niet langer. Tegenwoordig worden de meeste verbindingen opgezet op basis van Ethernet. Dat is uiteindelijk sneller en goedkoper.

  KPN mag stoppen met ATM

 

Er zijn nog enkele duizenden ATM-verbindingen in gebruik. Met name in het Tele2 en het voormalige BBNed netwerk wordt nog gebruik gemaakt van ATM. Voor KPN is het ATM-netwerk in stand houden een enorme kostenpost. Deze wordt niet alleen gedragen door de gebruikers van het ATM-netwerk maar door alle gebruikers van het KPN-netwerk. Door het besluit van ACM kan dus een behoorlijke besparing worden gerealiseerd.

 

Wij zijn al enkele maanden bezig om al onze KPN ATM-verbindingen buiten gebruik te stellen. We hebben tientallen aansluitingen gemigreerd van ons KPN ATM-netwerk naar ons KPN Ethernet-netwerk. Op dit moment hebben we nog 1 aansluiting op basis van KPN ATM actief. Deze wordt op 1 juni a.s. gemigreerd. Dit is het einde van een mooi tijdperk.

 

Meer informatie over KPN Zakelijk glasvezel

 

Meer informatie over KPN VDSL en Reggefiber glasvezel

Zakelijk internet van DSD Business Internet
Datacenter diensten van DSD Business Internet
Managed voice - VoIP van DSD Business Internet
Web development van DSD Business Internet