Algemeen
088 123 78 78
Support
088 123 78 00

ACM legt KPN een boete op vanwege hack

Gegevens worden opgehaald ...
 
 
 
 
 
 
 

Wilt u een offerte aanvragen

naam bedrijf ontbreekt

contactpersoon ontbreekt

telefoonnummer ontbreekt

een correct e-mailadres ontbreekt

naam bedrijf ontbreekt

ACM legt KPN een boete op vanwege hack

Deurne, 6 juni 2015 – Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft KPN een boete opgelegd van 364.000 euro voor het onvoldoende beveiligen van de systemen waarin de persoonsgegevens van klanten zijn opgeslagen. De inbraak werd in 2012 gepleegd. Het is vast komen te staan dat er uiteindelijk geen persoonsgegevens ontvreemd zijn of in ieder geval dat er geen persoonsgegevens misbruikt zijn. Toch legt ACM een boete op omdat KPN het ontbreken van voldoende maatregelen ter voorkoming van een dergelijke inbraak verwijt.

  

juniper SRX next generation firewall dsd 540 

In de  Telecomwet is vastgelegd dat aanbieders van openbare netwerken verplicht zijn maatregelen te nemen om de privacy van klanten te beschermen. Daarbij wordt rekening gehouden met de stand van de techniek en de beschikbaarheid van mogelijkheden om maatregelen te nemen. Het niet of onvoldoende treffen van dergelijke maatregelen wordt KPN blijkbaar zwaar aangerekend.


In de wet bescherming persoonsgegevens die op 1 juli 2015 ingaat wordt aan bedrijven in het algemeen een zorgplicht opgelegd waar het gaat om de bescherming van de privacy van klanten. Er komt een algemene meldplicht en er kunnen boetes worden opgelegd. Ook hier zal het ontbreken van maatregelen ter voorkoming van inbraak, diefstal of lekken van privacy gevoelige gegevens een bedrijf zwaar worden aangerekend.


In een informatiebeveiligingsplan kan een bedrijf eventuele  risico’s inventariseren maar ook invulling geven aan organisatorische of technische maatregelen om deze risico’s te beperken. DSD Business Internet levert een breed scala aan technische oplossingen om de klant hierbij te ondersteunen. Hierbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de netwerkcomponenten van Juniper Networks. Het assortiment van Juniper Networks bestaat uit een breed scala routers, switches en firewalls om het netwerk van de klant in te richten, te ontsluiten en te beveiligen. In het bijzonder kan met de Juniper SRX Next Generation Firewall het beveiligingsniveau van een bedrijfsnetwerk op een hoger plan worden  gebracht.

 

Wilt u meer weten over de inrichting en de beveiliging van uw netwerk? Wij zijn u graag van dienst.

 

Contact opnemen over netwerkbeveiliging

Zakelijk internet van DSD Business Internet
Datacenter diensten van DSD Business Internet
Managed voice - VoIP van DSD Business Internet
Web development van DSD Business Internet